Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...;έρχεται νέα φορο-καταιγίδα τον Ιούνιο

Έρχεται νέα φορο-καταιγίδα τον ΙούνιοΓια νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Παντελής Καψής, χαρακτηρίζοντάς τα "αναγκαία τα μέτρα ώστε να κλείσει το έλλειμμα".
Παράλληλα ο κ. Καψής σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι να περάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα».

«Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται για το νέο Μνημόνιο. Αν προχωρήσουμε σε αυτές θα πάμε πολύ καλά και δε θα χρειαστεί και νέα δανειακή σύμβαση» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτώμενος για τα σενάρια από το εξωτερικό που ήδη καθιστούν ανεπαρκές το νέο πακέτο βοήθειας.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς τον Ιούνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν πιστεύω ότι θα τεθεί θέμα νέας μείωσης των μισθών, ειδικά του κατώτατου» ενώ επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα δίλημμα «μεγαλύτερη ανεργία ή χαμηλότεροι μισθοί».
«Έχετε κάποια άλλη καλύτερη λύση από την μείωση των μισθών;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κλείνοντας με την εκτίμηση ότι «το φως στο βάθος του τούνελ είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα».
Επιπλέον, παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, καθώς σε ερώτηση για το κατά πόσο θα έπρεπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να παραιτηθεί, όπως έκανε και ο Χρ. Παπουτσής, ώστε να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής, μιλώντας στο πρωινό του MEGA διευκρίνισε ότι «προτεραιότητα του κ. Βενιζέλου είναι η ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης και του PSI. Μέχρι να γίνει αυτό, που υπολογίζεται στα τέλη Μαρτίου, δε θα παραιτηθεί».
Ο κ. Καψής προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση μεταβατικών διατάξεων για τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, οι οποίοι καταργούνται.
«Η εκτίμηση είναι ότι κάποια στιγμή το 2013 η οικονομία θα πάρει μπροστά», τόνισε ο κ. Καψής και σημείωσε ότι «ο ένας χρόνος είναι ο πολύ δύσκολος, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ζητούμενο είναι μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούμε να επέλθει ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία».
Πηγή: Newsbeast.gr