Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...δίαιτα ομάδας αίματος

Η δίαιτα ομάδας αίματος επιτρέπει συγκεκριμένες τροφές, ανάλογα με την ομάδα αίματος μας.
Η δίαιτα αυτή, προτάθηκε πρώτη φορά από τον Peter D'Adamo, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο σημαντικότερος παράγοντας που επιρεάζει τον μεταβολισμό μας είναι η ομάδα αίματος μας. Ανάλογα σε ποιά ομάδα αίματος ανήκουμε (0, Α, Β ή ΑΒ), θα πρέπει να καταναλώνουμε και συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών.

Σύμφωνα με την δίαιτα ομάδας αίματος, οι λεκτίνες που περιέχουν οι τροφές, αντιδρούν διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο αίματός μας. Κατά τον Peter D'Adamo, το ρέζους (θετικό - αρνητικό) παίζουν μηδαμινό ρόλο, οπότε θα επικεντρωθούμε στην κύρια ομάδα αίματος.

Ομάδα αίματος 0

Ο κυνηγός. Θεωρείται η παλαιότερη ομάδα στην ανθρωπότητα, με αρχή περισσότερο από 30,000 χρόνια πρίν. Η διατροφή του κυνηγού, αποτελείται από κυρίως πρωτεϊνικές τροφές, όπως κρέας, ξηρούς καρπούς και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες.

Ομάδα αίματος Α

Ο καλλιεργητής. Η δεύτερη παλαιότερη ομάδα, εμφανίστηκε σχεδόν 20,000 χρόνια πρίν. Ο καλλιεργητής έχει ανάγκη στην δίαιτά της από λαχανικά και φρούτα, ενώ πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωση κρέατος και των υπολοίπων πρωτεϊνικών τροφών.

Ομάδα αίματος Β

Ο νομάδας. Η ομάδα αυτή χρονολογείται 10,000 χρόνια πριν. Ο νομάδας είναι ο βοσκός/εκτροφέας και έχει ανάγκη από γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, βούτυρο, γιαούρτι. Ο Peter D'Adamo αναφέρει πως η δίετα της ομάδας αυτής, επιφέρει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και ευέλικτο πεπτικό.

Ομάδα αίματος ΑΒ

Το αίνιγμα. Είναι η πιό πρόσφατη ομάδα αίματος, έχοντας εμφανιστεί λιγότερο από 1,000 χρόνια πρίν. Στην δίαιτα αυτής της ομάδας αίματος, προτείνεται μία χρυσή τομή μεταξύ της ομάδας Α (καλλιεργητής) και Β (νομάδας).
Η δίατα ομάδας αίματος, έχει δεχτεί αρνητικές κριτικές πολλάκις από τον διαιτολογικό κύκλο, πάραυτα παραμένει δημοφιλέστατη! Να τονίσουμε πως δεν θα πρέπει να ακολουθούμε ακραία την δίαιτα της ομάδας αίματός μας, αλλά θα πρέπει να κάνουμε μια ζυγισμένη διατροφή, δίνοντας έμφαση στην προτεινόμενη ομάδα τροφών.
από:http://varos24.gr/post/view/diaita/diaita_omadas_aimatos