Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...PES 2012 ProGamerZ patch



Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Βραδάκι. Ο Θρύλος έχει μόλις κερδίσει άνετα με 2-0 την ομάδα ως επιχείρηση θα έπρεπε να ‘χει κατεβάσει ρολά καιρό τώρα, ΑΕΚ, και εγώ αράζω στο γραφείο μου.
Τσεκάρω το PC. Το «κατέβασμα» έχει τελειώσει, η εγκατάσταση το ίδιο και τα πάντα είναι έτοιμα.
«Τσιμπάω» το Milko μου από το ψυγείο, κάθομαι αναπαυτικά στη διάσημη περιστρεφόμενη καρέκλα μου, διπλοκλικάρω στο σχετικό εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, παίρνω το χειριστήριο ανά χείρας και είμαι έτοιμος. Μετά τη δυναμική και με άκρως ελληνικό χαρακτήρα εισαγωγή επιλέγω ομάδες –όχι ότι χρειάστηκε και πολλή σκέψη. Βάζω τον Μακούν αντί του Ορμπάιθ και τον Αμπντούν αντί του «Φέτφα» στα δεξιά της επίθεσης. Κατά τα άλλα είμαστε ΟΚ.
Ο wannabe Κάκος δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα και το παιχνίδι ξεκινά. Το Καραϊσκάκη γέρνει προς τα καρέ του Αραμπατζή. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Τζεμπούρ ανοίγει το σκορ μετά από σέντρα του Χολέβας. Πέντε λεπτά μετά, Μακούν και Μανιάτης συνεργάζονται, η μπάλα φτάνει στον Μιραλάς και αυτός γράφει το 2-0. Το ημίχρονο κλείνει με γκολ: κόρνερ του Ιμπαγάσα, στον αέρα ο Μέλμπεργκ και τρία τα τεμάχια. Το δεύτερο μέρος ανοίγει όπως έκλεισε το πρώτο: με γκολ. Ο Τζεμπούρ βγάζει πάσα «παρ’ το-βαλ’ το» στον Μιραλάς κι αυτός δεν δυσκολεύεται να κάνει το 4-0. Ο Μανιάτης με ένα ξερό σουτ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα φέρνει το σκορ στο 5-0 ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο.
Κοιτάζω την τηλεόραση που στο μεταξύ δείχνει τις δηλώσεις του Βαλβέρδε. Πφφφ… Τι να μας πεις κι εσύ ρε Ερνέστο. Έλα μάθε μπαλίτσα απ’ τον άρχοντα!
Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε, το παραπάνω αποτέλεσε την παρθενική μου εμπειρία με το ελληνικό patch του ProGamerZ για το PES 2012. Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα παιδιά του ProGamerZ λάνσαραν αυτό που κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη είναι το καλύτερο και πιο άρτια ανεπτυγμένο patch για το ποδοσφαιράκι της Konami.
Ως προς τις αλλαγές που επιφέρει στο παιχνίδι τώρα, αυτές μπορεί να έχουν να κάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το αισθητικό και το οπτικό κομμάτι, ωστόσο δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αλλάζουν άρδην ολόκληρο το παιχνίδι! Βασικά αλλάζουν την αίσθηση που αποπνέει αυτό, κάτι που αρκεί για να μεταβάλλει ολόκληρη την εμπειρία. Άλλο είναι να παίζετε το Ολυμπιακός – ΑΕΚ σε ένα generic «Olympic Stadium» και άλλο στο Στάδιο Καραϊσκάκη, με τις σωστές εμφανίσεις και συνθέσεις, με ελληνικές διαφημίσεις (δώστε βάση σε αυτές… χιχι!), πίνακες της Nova και βέβαια τα απαραίτητα συνθήματα! Ε, σόρι αλλά εμένα μου φαίνεται λες και παίζω άλλο παιχνίδι!
Στο «ζουμί» του patch, αυτά που προσθέτει δεν είναι και λίγα. Από πρωταθλήματα έχουμε τις ελληνικές Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ Λιγκ, την κυπριακή 1η Κατηγορία, τη Μπουντεσλίγκα της Γερμανίας και την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, όλες με τα HD σήματα και τις εμφανίσεις των ομάδων, ορθά ρόστερ και βέβαια στατιστικά παικτών που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (μοναδική παραφωνία το ότι ο Φανούρης Γουνδουλάκης είναι λίγο κατώτερος του Μέσι –απαράδεκτο). Φανταστείτε ότι μιλάμε για 500 παίκτες με ρεαλιστικά πρόσωπα (συν όλους τους υπόλοιπους με τα «απλώς» διορθωμένα), έξτρα ομάδες, σωστές Εθνικές και κλασσικές ομάδες, εφέ και συνθήματα, «τηλεοπτικούς» πίνακες στατιστικών και πραγματικές διαφημίσεις στα γήπεδα, παπούτσια, γάντια και πολλά ακόμα έξτρα, μικρής ή μεγάλης σημασίας –που όμως ανεξαιρέτως συντελούν στη δημιουργία μιας άκρως ρεαλιστικής ατμόσφαιρας.
Κερασάκι στην τούρτα τα 8 ελληνικά γήπεδα (Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ, Τούμπα, Κλεάνθης Βικελίδης, Νέα Σμύρνη, Γεντί Κουλέ, Αγρίνιο, AEL FC Arena) που έχουν μεταφερθεί με πάσα λεπτομέρεια, εννοείται τρισδιάστατα. Πλαισιώνονται δε από 9 γερμανικά, 7 αγγλικά (λείπει το Σεντ Τζέιμς Παρκ –αίσχος!), 2 ιταλικά (με το ιστορικό Σαν Πάολο της Νάπολι) και 1 ισπανικό, όλα με HD χορτάρι –τα δε fake που είχε από πριν το παιχνίδι φέρουν πλέον πραγματικά ονόματα.
Λογικά τα παραπάνω θα πρέπει να έπεισαν όσους από εσάς διαθέτουν το PES 2012 στο PC να κατεβάσουν το patch του ProGamerZ (τι διάολο, εδώ εγώ πείστηκα :P). Κι αν δεν διαθέτετε το παιχνίδι, ε, ορίστε, ευκαιρία να το «τσιμπήσετε»! Αν είστε «γαύροι» θα νιώσετε τη μαγεία που προσφέρει η ομάδα στο γήπεδο. Αν είστε «βάζελοι» θα ζήσετε την ψευδαίσθηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αν είστε «χανούμια» θα μπείτε έστω και για λίγο σε έναν κόσμο που μπάλα παίζουν οι παίκτες κι όχι τα χρέη. Ε, ομοίως κι οι υπόλοιποι θα βρείτε έναν λόγο για να «λιώσετε» στο patch, δεν σας φοβάμαι. Αλήθεια, σκέφτεστε κάτι καλύτερο για μια βραδιά με φίλους ή για «ζέσταμα» εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής…;
Πηγή: byteme.gr