Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...σπάνιες εικόνες με τους πρώτους λάτρεις του extreme sport


Το skateboarding είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του δρόμου, αλλά τη δεκαετία του ’60 ήταν άλλο ένα «δαιμόνιο» που είχε έρθει για να αναστατώσει τη ζωή στις πόλεις και να στείλει αρκετούς πιτσιρικάδες στα νοσοκομεία με κατάγματα!


Το skateboard ήταν στην πραγματικότητα μια σανίδα του σερφ με ρόδες. Την κατασκεύασαν και τη χρησιμοποιούσαν οι σέρφερ της Καλιφόρνια, για να εξασκούνται στη στεριά. Σύντομα βέβαια, διαπίστωσαν ότι η ανακάλυψή τους έβρισκε εξαιρετική εφαρμογή στους δρόμους και, κάπως έτσι, το skateboard έγινε μόδα που αντέχει μετά από τόσες δεκαετίες.

Το 1965, το περιοδικό TIME-LIFE έκανε αφιέρωμα στο skateboard, χαρακτηρίζοντάς το «νέα τρέλα» και «νέο μπελά». Την ίδια εποχή οι νεαροί Νεοϋορκέζοι μυούνταν στην τρέλα του skateboard στο Σέντραλ Παρκ.

Τα στιγμιότυπα που είχαν απαθανατίσει οι φωτογράφοι της εποχής δεν έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς skateboarders που κινούνται επιδέξια ανάμεσα στα αυτοκίνητα της Νέας Υόρκης. Ιδίως η φωτογραφία του τύπου με το κοστούμι, είναι πραγματικά... ανεκτίμητη!












Σπάνιες εικόνες με τους πρώτους λάτρεις του extreme sport

από:http://www.newsbeast.gr/world/arthro/311529/otan-oi-skateboarders-den-itan-akomi-moda/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου