Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

.. από την άκρη του ουρανού στο κέντρο της Γης

«Stairway to heaven» στην Ισλανδία

Περιστοιχισμένος από σύννεφα ο Ρεμί ΜακΜέτρι φωτογραφίζεται από έναν άλλον ορειβάτη που βρίσκεται σε άλλο σημείο του παγετώνα Snffellsjvkull.

Ο 21χρονος Ρεμί και ο συνομήλικος φίλος του Γουίλ Κόπερστεϊκ αποφάσισαν σαν ανέβουν στην ισλανδική κορυφή αφού έβαλαν διάφορους προορισμούς σε… κληρωτίδα, και τράβηξαν στην τύχη.

Η περιπέτειά τους διήρκεσε 27 ημέρες στην Ισλανδία και οι δύο άνδρες έζησαν εκεί τον πιο κρύο Ιούνιο τα τελευταία 59 χρόνια στη χώρα.

«Το καλοκαίρι ο ήλιος λάμπει σχεδόν 24 ώρες στην Ισλανδία, οπότε δεν μας έλλειψε το φως», είπε ο Γουίλ. «Σχεδόν όλη η αναρρίχηση έγινε μέσα στα σύννεφα χωρίς να μπορούμε να δούμε τι κάνουμε, όταν φτάσαμε στην κορυφή έπρεπε να περιμένουμε είκοσι λεπτά για να καθαρίσουν αρκετά τα σύννεφα», πρόσθεσε.

«Μας αρέσει η αναρρίχηση και οι ντόπιοι μας είπαν πως είναι ένα κατάλληλο βουνό καθώς είναι μάλλον στρογγυλό και όχι πολύ απότομο. Όταν είδα τη φωτογραφία του Ρεμί σκέφτηκα πως μοιάζει με σκάλα προς τον παράδεισο, με το βράχο να εξέχει από τα σύννεφα», είπε.

Το Snffellsjvkull είναι ένα στρωματοηφαίστειο ηλικίας 700.000 ετών με πάγο να καλύπτει την κορυφή του. Πρόκειται για πολύ γνωστό προορισμό στην Ισλανδία, κυρίως χάρη στο έργο του Ιουλίου Βερν «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» στο οποίο οι πρωταγωνιστές βρίσκουν στο Snffellsjvkull την είσοδο για το πέρασμα που οδηγεί στο κέντρο της Γης.
απΌ:http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/312296/apo-tin-akri-tou-ouranou-sto-kedro-tis-gis-/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου