Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...το «κίνημα της πατάτας» κάνει το γύρο του κόσμου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η «επανάσταση της πατάτας» σε όλη τη χώρα. Οι παραγγελίες έχουν χτυπήσει «κόκκινο», καθημερινά νέα προϊόντα μπαίνουν στον «πόλεμο» κατάργησης των μεσαζόντων, ενώ το καταναλωτικό κίνημα των τελευταίων ημερών έχει γίνει...





πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μετά το τηλεοπτικό συνεργείο από τη Νότια Κορέα, το οποίο το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανε το γύρο της Αττικής προβάλλοντας τις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας από πολίτες που έσπευσαν να αγοράσουν πατάτες σε προνομιακές τιμές, το BBC σε χθεσινό ρεπορτάζ του κάνει εκτενή αναφορά στο «κίνημα της πατάτας».

Πιο αναλυτικά, ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός αναφέρει ότι η πρωτοβουλία των παραγωγών «γνωρίζει τεράστια επιτυχία την εποχή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της νεότερης ιστορίας της». Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το κίνημα των φτηνών προϊόντων έχει ασκήσει πίεση στα σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι τιμές. Ο Βρετανός ρεπόρτερ έχει μιλήσει με ελληνικά νοικοκυριά και αναδεικνύει την ανέχεια που αντιμετωπίζουν από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και την ανεργία.