Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...ο "Φάρος" που δίνει το παράδειγμα

Ο "Φάρος" που δίνει το παράδειγμαΜια μικρή όαση ποδοσφαιρικής υγείας αποτελούν τα εκθέματα του μουσείου της εθνικής ομάδας που παρουσιάζονται από το περασμένο Σάββατο στον Φλοίσβο, το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Παλ. Φαλήρου.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Είναι ένα μουσείο που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια στα Χανιά με πρωτοβουλία του προέδρου του συλλόγου οπαδών εθνικής ομάδας «Γαλανόλευκος Φάρος», κ. Ν. Φλέκα. Αφοσιωμένοι στη στήριξη του εθνικού μας συγκροτήματος, ο πρόεδρος και τα μέλη του συνδέσμου δεν έχουν λείψει πριν από το 2004 αλλά και μετά από κανένα παιχνίδι του, όπου κι αν πήγε.
Ετυχε να βρεθώ κι εγώ σε αποστολές εκτός Ελλάδας για αγώνες της Εθνικής μας και πραγματικά ένιωσα υπερηφάνεια για την υποδειγματική παρουσία του «Γαλανόλευκου Φάρου» σε όλα τα γήπεδα. Είναι οι λαμπροί πρεσβευτές μας που βγάζουν προς τα έξω μια εντελώς αντίθετη εικόνα απ' αυτήν που μεταφέρεται μέσω των τηλεοπτικών δικτύων, έπειτα από κάποιο ντέρμπι, όπως συνέβη πρόσφατα με τα αίσχη που είδαμε στο ΟΑΚΑ.
Στο μουσείο θα δει κανείς αντικείμενα όπως εμφανίσεις με τις υπογραφές των διεθνών μας, εισιτήρια αγώνων, μπάλες, προγράμματα, φωτογραφίες και άλλα εκθέματα που θυμίζουν τις αξέχαστες πορείες της Εθνικής μας στα τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής. Από τον χώρο της έκθεσης περνάνε καθημερινά πολλοί φίλαθλοι αλλά κυρίως νέα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο, τα οποία παίρνουν μια χρήσιμη γεύση από τα επιτεύγματα της Εθνικής μας τα τελευταία χρόνια.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Ν. Φλέκα και τους συνεργάτες του στον «Γαλανόλευκο Φάρο» για την πρωτοβουλία τους, για την οποία διέθεσαν κόπο, χρόνο και χρήμα, δυστυχώς χωρίς την παραμικρή συμπαράσταση από την ΕΠΟ, τη ΓΓΑ και τον ΟΠΑΠ, που θα όφειλαν να είναι πρωτοστάτες σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Πηγή: Goal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου