Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...σε φρούτα, λάδι, όσπρια και αρνιά επεκτείνεται το κίνημα της πατάτας

Σε φρούτα, λάδι, όσπρια και αρνιά επεκτείνεται το κίνημα της πατάτας
Η «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας», ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μαζικά μέσω διαδικτύου φτηνό κα ελληνικό αλεύρι στην τιμή των 0,50 ευρώ το κιλό.
Οι παραγγελίες των καταναλωτών γίνονται δεκτές μόνο μέσω διαδικτύου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα της Ομάδας και σε καμία περίπτωση μέσω απλού email ή τηλεφωνικά.

Το κίνημα σε φρούτα, λάδι, όσπρια και αρνιά
Ντόπια φρούτα όπως φτηνά ακτινίδια, από το Συνεταιρισμό Ημαθίας, αποφάσισε να διαθέσει η Βέροια παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο, 10 Μαρτίου μαζί με τις πατάτες Νευροκοπίου, θα διατεθούν – απευθείας στον καταναλωτή- ντόπια και φρέσκα ακτινίδια προς 0,50 ευρώ το κιλό και, μάλιστα, συσκευασμένα.
Σύμφωνα με το μέλος των «Πολιτών της Βέροιας», κ. Βασίλη Κενανίδη, έπεται συνέχεια με όσπρια όπως φασόλια, ρύζι, λάδι κλπ.
Πατάτες και ρύζι σε χαμηλή τιμή θα διανείμει μέσα τον Μάρτιο και ο δήμος Θερμαϊκού ενώ ρύζι, φασόλια και πατάτες θα πωλούνται σε τιμές παραγωγού στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Εκτός από ρύζι και πατάτες, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών βρίσκεται σε επαφή με τους κατά τόπους αγροτικούς συνεταιρισμούς προκειμένου να διαθέσει στους πολίτες σε τιμή παραγωγού λάδι, το αλεύρι, φακές και φασόλια.
Με αφορμή το «κίνημα της πατάτας», η Κεντρική Αγορά Αθηνών αποφάσισε να ρίξει κατά 20% τις τιμές στα οπωροκηπευτικά, σε σχέση με τη λιανική αγορά.
Και αρνιά σε χαμηλή τιμή ενδέχεται να πωληθούν το επόμενο διάστημα, ενόψει του Πάσχα, αν και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι ευπαθές ανεβάζει τον πήχη των οργανωτικών αναγκών.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, «οι κτηνοτρόφοι το συζητάμε και θα επιδιώξουμε να διαθέσουμε φθηνά αμνοερίφια, έστω σε μικρές ποσότητες, σε τιμές 7-8 ευρώ/κιλό».
Πηγή: fimes