Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...o Χίτλερ στο Λος Άντζελες


Θα μπορούσε να είναι το σενάριο... ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Σ’ ένα παράλληλο σύμπαν οι Ναζί κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Χίτλερ μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου συναναστρέφεται όλους τους αστέρες της Αργυρής Οθόνης, ενώ ηγείται της σατανικής αυτοκρατορίας του από μία έπαυλη στους λόφους του Λος Άντζελες. Ωστόσο, στη δεκαετία του 1930, αρκετοί Αμερικανοί θαυμαστές του Φύρερ ήταν τόσο πεπεισμένοι ότι αυτό το σενάριο θα γινόταν πραγματικότητα που ξόδεψαν περιουσίες ολόκληρες ώστε να χτίσουν ένα υπερπολυτελές οικοδόμημα έτοιμο για την επικείμενη άφιξη του Αδόλφου Χίτλερ.

Εξοπλισμένη με ντιζελοκίνητο κινητήρα, δεξαμενή νερού χωρητικότητας 375.000 γαλονιών, μία γιγάντια αποθήκη κρέατος, 22 κρεβατοκάμαρες και καταφύγιο σε περίπτωση βομβαρδισμού, η καλά φυλαγμένη έκταση ήταν το σπίτι κοινότητας φασιστών του Χόλιγουντ που ήλπιζαν ότι από εκεί θα έδιναν εντολές για τον πόλεμο.

Επίσης, είχαν σκοπό να χτίσουν πέντε βιβλιοθήκες , μία πισίνα, δεκάδες σάλες δείπνου κι ένα γυμναστήριο, χρηματοδοτούμενοι από τη Γερμανία. Μία ημέρα μετά την τραγωδία του Περλ Χάρμπορ και την επίσημη ένταξη των ΗΠΑ στον Πόλεμο, η αστυνομία έκανε έφοδο στην έπαυλη και συνέλαβε τα 50 περίπου άτομα που ζούσαν εκεί και ανήκαν στο φασιστικό αμερικανικό κίνημα.

Σήμερα, η άλλοτε λαμπερή έπαυλη είναι εγκαταλελειμμένη κι έχει μετατραπεί σε ερείπιο, ενώ στους τοίχους «εισβολείς» έχουν ζωγραφίσει γκράφιτι. Πάνω στους λόφους της πόλης περιμένει τις μπουλντόζες να ισοπεδώσουν τα πάντα ώστε να μετατραπεί σε έκταση για πικνίκ και να ξεχαστεί από την αμερικανική ιστορία.

Βρίσκεται κοντά στα σπίτια μεγαλοπαραγωγών, ηθοποιών και σκηνοθετών όπως ο Στίβε Σπίλμπεργκ, ενώ κατά καιρούς προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον ιστορικών, περίεργων αλλά και νεοναζί. Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε μετατραπεί σε αποικία καλλιτεχνών και υπήρξε και σπίτι του Henry Miller. Το έχτισαν οι Silver Shirts (Αργυρά Πουκάμισα), μία σκοτεινή ομάδα φασιστών των 30s’ που έλαβαν το όνομά τους από τα καφέ πουκάμισα της οργάνωσης του Χίτλερ. Τα Silver Shirts ήταν μία από τις πιο φανατικές οργανώσεις, καθώς εκείνη την εποχή ο ναζισμός ήταν στο απόγειό του. Η έκταση των 55 εκταρίων πωλήθηκε σε κληρονόμο ορυχείων, την Jessie Murphy το 1933 από τον διάσημο καουμπόι της οθόνης, Will Rogers.

Τα επόμενα χρόνια, η Murphy είχε σχέση με έναν Γερμανό ονόματι μόνο ως Herr Schmidt. Εν αγνοία της ο Schmidt ήταν ο πράκτορας του Χίτλερ στην Αμερική. Την έπεισε να επενδύσει 4 εκατ. δολάρια τότε (66 εκατ. δολ. σήμερα) ώστε να μετατρέψει την έκτασή της σε στρατηγείο των Ναζί κατάλληλο για τον ηγέτη τους, τον Χίτλερ. Ιστορικός ανέφερε πως οι γείτονες εκείνη την εποχή είχαν ενοχληθεί από τις κατασκευές αλλά πίστευαν ότι οι ιδιοκτήτες ήταν απλώς εκκεντρικοί άνθρωποι. Πάντως, σκοπός ήταν ο Χίτλερ να κυριαρχήσει και να ηγείται των Ηνωμένων Πολιτειών και του υπόλοιπου κόσμου από εκεί.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL