Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...νέες εκδόσεις λάπτοπ και λειτουργικών με ενισχυμένα χαρακτηριστικά παρουσίασε η Apple

 











 
Retina Display και στα φορητά.
Μία ριζικά ανανεωμένη σειρά φορητών υπολογιστών παρουσίασε τη Δευτέρα η Apple στην τακτική σύνοδο για τους προγραμματιστές (WWDC).
Οι νέοι Air θα έχουν ισχυρότερο επεξεργαστή, έναν διπύρηνο i7 μέχρι και 2GHz, και περισσότερη μνήμη όπως και ταχύτερη κάρτα γραφικών που πάντως θα παραμείνει ενσωματωμένη, όπως σήμερα. Θα έχουν ακόμη σκληρό δίσκο SSD 512 GB, κάμερα 720p και USB 3.0. Η ανάλυση της οθόνης δεν θα αλλάξει.
Ανανεωμένοι και οι νέοι MacBook Pro που έχουν ταχύτερα υποσυστήματα στις ίδιες περίπου τιμές. Και τα δύο μοντέλα θα είναι άμεσα διαθέσιμα.
Παρουσιάστηκε ακόμη και το MacBook Pro νέας γενιάς, ένας πολύ λεπτό και ελαφρύ υπολογιστή με οθόνη τεχνολογίας Retina 15,4 ιντσών με ανάλυση 2880x1800. Πρόκειται για την ίδια οθόνη πολύ υψηλής ανάλυσης που έχουν τα τελευταίας γενιάς iPhone και iPad.

Το νέο μοντέλο θα έχει τετραπύρηνους επεξεργαστές i7 μέχρι 2,7 GHz, σκληρό SSD χωρητικότητας 768 GB και θα μπορεί να φέρει μέχρι και 16 GB μνήμης.
«Είναι ο καλύτερος υπολογιστής που έχουμε φτιάξει», είπε ο αντιπρόεδρος Φιλ Σίλερ παρουσιάζοντας πολύ ενθουσιαμένος το μοντέλο που θα κοστίζει από 2.199 δολάρια.

Παρουσιάστηκε ακόμα η νέα έκδοση του λειτουργικού για υπολογιστές, η Mountain Lion, που έρχεται με «200 νέα χαρακτηριστικά», πολλά από αυτά δανεισμένα από το iOS.
Εκτός από τα μηνύματα (Messages), στο νέο OSX ενσωματώνεται η δυνατότητα προφορικών εντολών, αν και για την ώρα δεν περιλαμβάνεται κάτι αντίστοιχο με τη Siri από τα κινητά.

Ενσωματώνεται ακόμη η δυνατότητα αποστολής tweet από τις εφαρμογές όπως τον Safari ο οποίος αποκτά πλέον δυνατότητες συγχρονισμού στο σύννεφο.
To Mountain Lion θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο και η αναβάθμιση θα κοστίζει 19,99 δολάρια. Αν και δεν θα περιλαμβάνεται στα νέα λάπτοπ, η αναβάθμιση θα είναι δωρεάν με τις αγορές νέων φορητών.

Σε ό,τι αφορά την έκτη έκδοση του iOS (και αυτό με «πάνω από 200 νέα χαρακτηριστικά») θα έχει, μεταξύ άλλων, μία βελτιωμένη εκδοχή της Siri, του προσωπικού βοηθού πόα απαντά στα ερωτήματα των χρηστών.
Η Siri θα απαντά πλέον για το πρόγραμμα των σινεμά, θα κλείνει τραπέζι σε εστιατόρια ενώ θα μπορεί να εκκινεί εφαρμογές.

Ακόμη, η Apple συνεργάστηκε στενά με το Facebook για καλύτερη ενσωμάτωση της υπηρεσίας στα κινητά.

Πολλά χειροκροτήματα από το κοινό που κατέκλυσε το χώρο του συνεδρίου απέσπασε η ανακοίνωση ότι το FaceTime η τεχνολογία βιντεοκλήσεων θα λειτουρεί πλέον και από τα κινητά και όχι μόνο το WiFi.

Νωρίτερα, ανοίγοντας την παρουσίαση, ο Τιμ Κουκ ανέφερε ότι το App store διαθέτει πλέον 650.000 εφαρμογές και έχει καταβάλλει στους προγραμματιστές πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Κουκ ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους προγραμματιστές που εργάζονται για τις εφαρμογές.

ΠΗΓΗ:www.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου