Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...η κριτική των Ελλήνων διεθνών

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Εθνική δεν πέτυχε την υπέρβαση απέναντι στην ανώτερη Γερμανία, αλλά είπε "αντίο" με ψηλά το κεφάλι στο Euro. Το Contra.gr αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών.
Μιχάλης Σηφάκης
Έφερε ευθύνη στο τρίτο γκολ, αλλά σε μια βραδιά που η άμυνα της εθνικής πέρασε δύσκολες στιγμές προσπάθησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έχοντας αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Ήταν πάντως περισσότερο ασταθής απ' όσο στο παιχνίδι με τη Ρωσία.
Βασίλης Τοροσίδης
Έπαιξε τόσο δεξί όσο και αριστερό μπακ. Σε αμφότερες τις πλευρές ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την ταχύτητα των αντιπάλων που είχε κάθε φορά να αντιμετωπίσει. Δεν είχε άλλωστε τις βοήθειες από τους εξτρέμ που απαιτούσαν οι συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα. Επιθετικά δεν συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι, στο φινάλε πάντως κέρδισε το πέναλτι που έφερε το 4-2.
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Ο νεαρός στόπερ της Σάλκε έδωσε πολλές μάχες με τον Κλόζε και τους υπόλοιπους, κέρδισε αρκετές εξ αυτών. Του έλειψε όμως η ταχύτητα σε κάποιες περιπτώσεις, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τη διαρκή κίνηση των επιθετικών της Γερμανίας. Έχει πολλά να μάθει από τέτοια παιχνίδια.
Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Είχε πολλά νεύρα περισσότερα από αυτά που χρειάζονταν σε αυτό το παιχνίδι. Πρόλαβε κάποιους κινδύνους πριν γεννηθούν, έπρεπε όμως κατά γενική ομολογία να είναι πιο ήρεμος και να μην χάνει τη συγκέντρωσή του σ' ένα ματς με υψηλό δείκτη δυσκολίας.
Γιώργος Τζαβέλλας
Στα 45 λεπτά που έμεινε στο γήπεδο, μια και έγινε αλλαγή στη διάρκεια της ανάπαυλας, είχε καλές και κακές στιγμές ως αμυνόμενος κυρίως. Επηρεάστηκε προφανώς από τον τραυματισμό του στο δικέφαλο. Έγινε αναγκαστικά αλλαγή στο ημίχρονο, θα ήταν προτιμότερο μάλλον να μην είχε αρχίσει το παιχνίδι.
Γιάννης Μανιάτης
Έκανε και καλύτερα παιχνίδια στη διοργάνωση. Ως κεντρικός μέσος έτρεξε αρκετά, αλλά δεν βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, ως δεξιός αμυντικός (που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο) άργησε να βρει τα πατήματά του και έχασε τις φάσεις στο δεύτερο και τέταρτο γκολ της Γερμανίας.
Γρηγόρης Μάκος
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτρεξε πολύ. Ακόμη και στο διάστημα που η εθνική δεχόταν αφόρητη πίεση, ήταν εκ των διεθνών που προσπάθησε περισσότερο. Θετική αναμφίβολα η παρουσία του στον άξονα, "θυσιάστηκε" από τον Σάντος προκειμένου να μπει στο γήπεδο ο Λυμπερόπουλος.
Κώστας Κατσουράνης
Είχε κάποια αποτελεσματικά τάκλιν στα μετόπισθεν και ορισμένες καλές μπαλιές για αντεπίθεση. Ήταν όμως πολύ πιο αργός στις αντιδράσεις του από τους αντιπάλους του στο κεντρικό άξονα και δεν είχε τις δυνάμεις να ακολουθήσει τον Κεντίρα, τον Οζίλ ή τον Σβαϊνστάιγκερ.
Σωτήρης Νίνης
Στο ενεργητικό του καταγράφεται το καλό σουτ του 32'. Τίποτα περισσότερο όμως από τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, μια και ούτε στο κράτημα της μπάλας βοήθησε ούτε στήριξε αμυντικά τον Τοροσίδη όσο αυτός έπαιζε δεξί μπακ. Η επιλογή του Σάντος αποδείχθηκε ατυχής.
Γιώργος Σαμαράς
Μας έκανε να πανηγυρίσουμε έξαλλα την ισοφάριση και αυτό ως ένα σημείο φτάνει. Θα μπορούσε σίγουρα να κάνει πολλά περισσότερα στον αγωνιστικό, αλλά δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά προκειμένου να εκθέσει τον Μπόατενγκ ή τους έτερους Γερμανούς αμυντικούς.
Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Ως σέντερ φορ, ήταν άφαντος. Αντίθετα στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής - επίθεσης αποδείχθηκε σαφώς πιο χρήσιμος, καθώς έφτιαξε το γκολ για το 1-1, ενώ είχε και κάποιες άλλες κούρσες στο ενεργητικό του.
Φάνης Γκέκας
Μπήκε για να δώσει οντότητα στην επίθεση της εθνικής και να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Πλην μίας φάσης βέβαια που έκανε πολύ ωραία κίνηση, αλλά είχε κακό τελείωμα, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Οι Γερμανοί τον ήξεραν και τον πρόσεξαν.
Γιώργος Φωτάκης
Η παρουσία του στη μεσαία γραμμή από το 45' και μετά έκανε καλό στην εθνική, τουλάχιστον μέχρι την ισοφάριση βοήθησε αρκετά. Ίσως θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει.
Νίκος Λυμπερόπουλος
Πήρε το βάπτισμα του πυρός σε Euro στην τελευταία εμφάνιση της καριέρας του. Το άξιζε και ο Σάντος δικαίως τον έβαλε στο παιχνίδι όταν όλα είχαν κριθεί.
από:http://www.contra.gr/Soccer/Europe/Euro/greece/h-kritikh-twn-ellhnwn-diethnwn.1827433.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου