Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...η Sony δημιουργεί εύκαμπτη OLED οθόνη


Η Sony ανακοίνωσε τη δημιουργία εύκαμπτου OLED panel, διάστασης 9,9 ιντσών. Ως προς την ανάλυσή του, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 960 x 540 pixels, τιμή που σαφώς και δεν ικανοποιεί, όμως οι έρευνες και η εξέλιξη συνεχίζονται και αναμένονται σύντομα βελτιωμένες αναλύσεις.

Ένα σημαντικό στοιχείο, είναι ότι η διαδικασία παραγωγής που ακολούθησε η εταιρεία, μπορεί να εφαρμοστεί σε μαζική κλίμακα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τα κόστη σε λογικά επίπεδα, ώστε να δούμε τις οθόνες σε μελλοντικές εφαρμογές.

Για τη δημιουργία των εύκαμπτων οθονών, η Sony χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό γυαλιού και φιλμ. Δύο υποστρώματα γυαλιού έχουν εφαρμοσμένο ένα στρώμα φιλμ. Το ένα φιλμ χρησιμοποιείται για να κρατά τα λεπτά τρανσίστορς και τα λευκά OLED στοιχεία , ενώ το άλλο έχει τα κόκκινα, πράσινα και μπλε φίλτρα.

Τα πρώτα panel μόλις βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής και το επόμενο βήμα είναι να δοκιμστεί πόσο εύκαμπτα και ανθεκτικά είναι. Εφόσον αυξήσουν και την ανάλυσή τους, τότε δε θα αργήσει η ώρα που θα διατεθούν στην αγορά και με βασικό χαρακτηριστικό τους τη μειωμένη κατανάλωση, πρώτη εφαρμογή θα έχουν στα tablet PC και τα laptop.

Πηγή: e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου