Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...8 ηθοποιοί που παραλίγο να παίξουν διάσημους ρόλους αλλά τελικά αρνήθηκαν

Θα μπορούσες να φανταστείς τον Tom Selleck Indiana Jones; Τον Will Smith Neo στη θέση του Keanu Reeves; Κι όμως θα μπορούσαν, αν δεν είχαν πει "όχι" στην πρόταση της παραγωγής.
It' s a Wonderful Life
Για το ρόλο της γλυκιάς Mary Bailey στο "Ιt' s a Wonderful Life" είχε προταθεί αρχικά η κωμική ηθοποιός Jean Arthur, η οποία ήταν ήδη γνωστή από τις ταινίες "You Can't Take it With You" και "Μr. Smith Goes to Washington".

Τελικά όμως το ρόλο πήρε η καλοσυνάτη και "μητρική" φιγούρα Donna Reed, επειδή η Arthur είχε ήδη δεσμευτεί στο Broadway.


James Bond
Οι παραγωγοί αρχικά ήθελαν στο ρόλο του James Bond τον αδιαμφισβήτητο γόη του Old Hollywood, Cary Grant, αλλά εκείνος αρνήθηκε ευγενικά, γιατί δεν ήθελε να δεσμευτεί σε μια σειρά ταινιών.

Δεύτερος στη λίστα ήταν ο Sean Connery που ταίριαξε "ταμάμ" στο ρόλο και χαράχτηκε για πάντα στη συνείδησή μας ως ο απόλυτος James Bond.


Raiders of the Lost Ark
Η πρώτη επιλογή του Spielberg για το ρόλο του θρυλικού αρχαιολόγου, Indiana Jones, ήταν ο Tom Selleck, ο οποίος όμως αρνήθηκε γιατί τον δέσμευαν οι όροι του συμβολαίου του στο show "Magnum P.I".

Λίγοι ωστόσο θα μπορούσαν να φανταστούν πλέον άλλον ηθοποιό, εκτός από τον Harrison Ford στο ρόλο του Indiana Jones. Όχι ότι άλλοι δεν θα ήταν καλοί ή καλύτεροι.


Lord of The Rings
Ο κύριος James Bond δεν θέλησε να παίξει το ρόλο του μάγου Gandalf στην τριλογία "Lord of the Rings", κυρίως γιατί η ταινία απαιτούσε 18 μήνες γυρισμάτων και εκείνος είχε άλλα σχέδια.

  Από την άρνηση του Sean Connery βγήκε κερδισμένος ο Ian McKallen, ο οποίος, εδώ που τα λέμε, ήταν κορυφαίος στο ρόλο του.


Star Wars
"Όχι", είπε ο Burt Reynolds στην πρόταση των παραγωγών του "Star Wars" να παίξει το ρόλο του Han Solo. Για τον ίδιο ρόλο είχαν προταθεί επίσης οι Al Pacino, Nick Nolte και Christopher Walken.

Το γαλαξιακό υπερ-ήρωα  έπαιξε τελικά ο αυτοδίδακτος ξυλουργός (και εδώ και πολλά χρόνια Α-list ηθοποιός) Harrison Ford.


Batman Returns
Δεν θα έλεγε όχι στο ρόλο της Catwoman η Annete Bening, αν δεν έμενε έγκυος, ανοίγοντας το δρόμο στη Michelle Pfeiffer.

Ευτυχώς, γιατί δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ιδανικότερη Catwoman από τη Michelle.


The Matrix
Κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει τον Will Smith που αρνήθηκε να παίξει τον "Neo" στο"The Matrix". Ούτε τον Ewan McGregor που είπε επίσης "όχι".

Και μπορεί ο Keanu Reeves να ήταν η τρίτη επιλογή, αλλά τελικά ήταν πολύ καλός. καλύτερος. Ποιος άλλος θα έπαιζε πιο πειστικά τον "Neo";


Back to the Future
Δύσκολα μπορείς να δικαιολογήσεις την άρνηση του Ralph Macchio να παίξει τον Marty McFly στο "Back to the Future", αφού μετά "Karate Kid" εξαφανίστηκε. Όπως έχει πει ο ίδιος, απέρριψε το ρόλο γιατί "η ταινία ήταν απλώς για ένα παιδί, ένα αυτοκίνητο και πλουτόνιο".

Αυτό βέβαια βγήκε σε καλό στον μέχρι τότε (σχεδόν) άσημο Michael J. Fox, ο οποίος έγινε πασίγνωστος μετά την ταινία.

Πηγή φωτογραφιών: Getty Images
από:http://www.cosmo.gr/Entertainment/Cinema/afieromata-cinema/8-hthopoioi-poy-paraligo-na-paiksoyn-diashmoys-roloys-alla-telika-arnhthhkan.1937567.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου