Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

... στη σκιά του αγκυλωτού σταυρού

Ντοκουμέντα από το πρώτο συνέδριο της Χρυσής Αυγής το 1990.
Στη σκιά του αγκυλωτού σταυρού
Τα λεγόμενα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής περί πατριωτικού και χριστιανικού πολιτικού σχηματισμού έρχονται να διαψεύσουν ντοκουμέντα από το παρελθόν, όπως οι φωτογραφίες από το πρώτο συνέδριο της Χρυσής Αυγής τον Φεβρουάριο του 1990, όταν ο σημερινός αρχηγός του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκος μιλούσε στους νοσταλγούς του Χίτλερ στην Ελλάδα, με φόντο την ελληνική σημαία και το σύμβολο παραστρατιωτικών γερμανικών ναζιστικών οργανώσεων.

Δεν απουσιάζει βέβαια και ο αγκυλωτός σταυρός σε περίοπτη θέση στην αίθουσα. Συγκεκριμένα, το σύμβολο υπό το οποίο κάνει την ομιλία του ο Ν. Μιχαλολιάκος ονομάζεται «Wolfsangel», δηλαδή «Αγκίστρι του λύκου» με το οποίο οι Γερμανοί του μεσαίωνα κυνηγούσαν λύκους.
Την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος, χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Werwolf», που έφτιαξε το 1944 ο γενικός αρχηγός των Ες-Ες, Χάινριχ Μίλερ, και συμμετείχαν σε αυτήν στρατιώτες των Ες-Ες και της νεολαίας του Χίτλερ.

Το 1982 απαγορεύτηκε στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου, ενώ παράλληλα τέθηκε εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση VSBD/PdA που το χρησιμοποιούσε.
Πηγή: sday.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου