Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...oι αντιδράσεις της κοινότητας του Android για το iPhone 5



Androidpit.com:
Στο Androidpit δημοσιεύτηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα που συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των καλύτερων smartphones από Samsung και HTC με το iPhone 5.Όπως θα δείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα, το iPhone 5 δεν καταφέρνει να συναγωνιστεί το Samsung Galaxy Note 2, ούτε το Galaxy S3. Έχει χαμηλότερη ανάλυση, μικρότερη οθόνη, λιγότερη μνήμη RAM, χαμηλότερη ανάλυση στην μπροστινή κάμερα, διπύρηνο επεξεργαστή αντί για τετραπύρηνο και δεν υποστηρίζει επέκταση της χωρητικότητας με κάρτα microSD. Επίσης η μπαταρία του φημολογείται ότι θα είναι μόλις 1440 mAh σε αντίθεση με τα 2100 και 3100 mAh των Galaxy S3 και Note 2 αντίστοιχα. Το Androidpit σχολιάζει “Ο νικητής σε κάθε χαρακτηριστικό εκτός από τις διαστάσεις είναι το Galaxy Note 2. Aυτό είναι το ταχύτερο Android smartphone με τη μεγαλύτερη οθόνη, την καλύτερη μπαταρία και τη νεότερη έκδοση λειτουργικού.”

Σε άλλο άρθρο το Androidpit σχολιάζει “To iPhone 5 είναι το λεπτότερο κινητό …που έχει σχεδιάσει η Apple!“. Πράγματι στη χθεσινή παρουσίαση του iPhone 5 τονίστηκε πάρα πολύ το πόσο λεπτό είναι. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα κινητά Huawei Ascend P1 S, Fujitsu Arrows μ, Oppo Finder που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά είναι ακόμα πιο λεπτά και τρέχουν φυσικά σε περιβάλλον Android. Ενδεικτικά, το πάχος του iPhone 5 είναι 0,3 ίντσες, ενώ τα κινητά που προαναφέραμε έχουν πάχος 0,26 ίντσες για το Huawei και το Fujitsu και 0,25 ίντσες για το Oppo. Επίσης σύντομα θα κυκλοφορήσει και το ZTE Athena με πάχος μόλις 0,24 ίντσες!

Το ‘χουμε ξαναδεί το έργο, μόνο αυτά έχει να προσφέρει η Apple;” σχολιάζει ο Eric McBride του Androidpit, λέγοντας ότι το iPhone 5 δεν είναι ένα κακό κινητό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρωτοτυπεί. “Γέλασα πολλές φορές όταν άκουσα στην παρουσίαση να λένε για το πόσο δύσκολο ήταν να φτιάξουν ένα κινητό 4 ιντσών. Ρίξτε μια ματιά στην τεράστια οθόνη (5,5 ιντσών) του Galaxy Note 2 που συνοδεύεται από 2 GB RAM και πανίσχυρο τετραπύρηνο επεξαργαστή και πείτε μας πόσο δύσκολο ήταν να φτιαχτεί!” Και συνεχίζει “Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να τα λένε αυτά. Αλλά ένα πράγμα που η Apple κάνει πάρα πολύ καλά είναι να πουλάει την τεχνολογία της ως καινοτόμα, και σίγουρα έχει τελειοποιήσει αυτήν την τεχνική.

Droid-Life.com
[/B][/U]Το Droid-life προτίμησε μια πιο ήρεμη αντίδραση και δημοσίευσε απλά ένα πίνακα όπου συγκρίνει τα χαρακτηριστικά του iPhone 5 με τα smartphones τριών από τις σημαντικότερες εταιρείες που φτιάχνουν κινητά με Android.Αυτό που κάνει εντύπωση στον παραπάνω πίνακα και που έχει επικριθεί τόσο από τους fans του Android όσο και από τους fans της Apple είναι το γεγονός ότι το iPhone 5 δεν υποστηρίζει NFC σε αντίθεση με τις ανταγωνιστικές συσκευές. Μάλιστα η Google υποστηρίζει ένθερμα τις συνδέσεις NFC με εφαρμογές όπως είναι το Google Wallet που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Επίσης όπως βλέπουμε στον παραπάνω πίνακα, το HTC One X προσφέρει σχεδόν ότι και το iPhone 5, με μεγαλύτερη οθόνη αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή (οι τιμές είναι σε δολλάρια αντιστοιχούν σε προσφορές από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική).

Androidauthority.com
Το Androidauthority κάνει μια αναλυτική σύγκριση των iPhone 5 με τα Samsung Galaxy S3 και Motorola Droid Razr HD Maxx. Στην πρώτη περίπτωση, ο αρθρογράφος κρίνει ότι τα S3 και iPhone 5 βρίσκονται αρκετά κοντά και ότι τελικά είναι θέμα προτίμησης. Στη δεύτερη περίπτωση το Droid Razr HD Maxx φαίνεται να είναι καλύτερο από το iPhone σχεδόν σε κάθε χαρακτηριστικό. Στο άρθρο που συγκρίνει τα S3 και iPhone 5, oι χρήστες σχολιάζουν “iPhone 5: χωρίς microSD, χωρίς microUSB, χωρίς αφαιρούμενη μπαταρία, χωρίς NFC, χωρίς HD οθόνη, χωρίς Flash software, χωρίς μεταφορά αρχείων μέσω USB… να συνεχίσω ή έχουμε νικητή;

Το iPhone 5 δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει” αναφέρει O Simon Hill του androidauthority.com. Και συνεχίζει: “Είναι σίγουρα μια βελτίωση σε σχέση με το iPhone 4S, αλλά είναι αρκετό για να σε δελεάσει να αφήσεις το Android; Με μια λέξη: όχι! Είναι δύσκολο να δεις μια παρουσίαση σαν αυτή και να μην σκεφτείς ότι πολλές από τις “νέες” δυνατότητες για τις οποίες περηφανεύεται η Apple υπάρχουν στο Android εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ta πάντα, από τις πανοραμικές φωτογραφίες, μέχρι τη δυνατότητα να πάρεις φωτογραφίες ενώ τραβάς βίντεο, τη δυνατότητα οδηγιών πλοήγησης στροφή-προς-στροφή και την οθόνη 4 ιντσών υπάρχουν ήδη σε συσκευές Android. Το iOS 6 δε φαίνεται να προσφέρει πολλά από άποψη πρωτοτυπίας.

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.

Συμπεράσματα
Γνωρίζουμε ότι η κριτική από την πλευρά των χρηστών του Android μπορεί να είναι μονόπλευρη. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι ο πιο ασφαλής τρόπος να συγκρίνει κανείς το iPhone με τις άλλες συσκευές είναι να συγκρίνει τα χαρακτηριστικά τους ένα προς ένα. Οι παραπάνω πίνακες μπορούν να μας βοηθήσουν να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Ομολογουμένως, το iPhone 5 το περιμέναμε πιο εντυπωσιακό. Κάτι τέτοιο θα συνέφερε τους χρήστες του Android διότι θα ενίσχυε τον ανταγωνισμό αναγκάζοντας τους κατασκευαστές κινητών με Android να πρωτοτυπήσουν. Δυστυχώς όμως το νέο iPhone φέρνει πράγματα που υπήρχαν στα smartphones πολύ καιρό πριν. Ακόμα χειρότερα, λείπουν κάποια χαρακτηριστικά που έχουν γίνει δεδομένα στα νέα Android smartphones όπως το NFC.

Μαζί με αυτά, δε βοήθησαν καθόλου την Apple οι ψευδείς φήμες περι wireless charging (φόρτιση εξ αποστάσεως) που είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες. Η απογοήτευση όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε επεκτείνεται και στους χρήστες της Apple αφού περίμεναν κάτι σπουδαιότερο από μια απλή αναβάθμιση του κινητού που ήδη είχαν. Περίμεναν καινοτομίες. Σε μία αγορά που κάθε μέρα ενεργοποιούνται 500.000 συσκευές της Apple και 1,3 εκατομμύρια συσκευές με Android πράγματι θα περίμενε κανείς περισσότερους πειραματισμούς από την πλευρά της Apple. Ύστερα, υπάρχουν και εσωτερικές αντιφάσεις. Θα θυμάστε ίσως ότι ο Steve Jobs είχε δηλώσει ότι οι 3,5 ίντσες είναι το “τέλειο μέγεθος” και ότι τα 4 ιντσών κινητά Android μοιάζουν με …πατίνια!

Κλείνοντας, θεωρούμε ότι το κλίμα έχει αντιστραφεί πλήρως στην βιομηχανία των smartphones. Πριν ένα-δύο χρόνια οι εταιρείες κατασκευής smartphones για το Android προσπαθούσαν να πάρουν στοιχεία από το iPhone. Αυτό οδήγησε στις γνωστές δικαστικές διαμάχες μεταξύ Samsung και Apple. Τώρα φαίνεται να γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Το iPhone προσπαθεί να μοιάσει στα Android smartphones. Μάλιστα, η Samsung και η HTC περνούν στην αντεπίθεση ετοιμάζοντας μήνυση εις βάρος της Apple για την πατέντα του γρήγορου δικτύου LTE.


ΠΗΓΗ:www.www.mydroid.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου