Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...ο Mozilla θέλει να βάλει Κοινωνικά Δίκτυα στο πρόγραμμα περιήγησης


Με τον Firefox 16 έτοιμο ο Mozilla έχει αρχίσει να στρέφει την
προσοχή του στον Firefox 17, Beta έκδοση.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον Firefox 17, πηγαίνετε στην σελίδα του Firefox και να κατεβάστε ένα αντίγραφο.

Ο Firefox 17 εισάγει το πρώτο κομμάτι του προγράμματος του Mozilla για να φέρει τον κοινωνικό ιστό μέσα στο web browser. Ο Firefox 17 καθορίζει τις βάσεις για τη νέα API του Mozilla.

Δεν υπάρχει τίποτα να δείτε αυτή τη στιγμή, αλλά ο Firefox 17 είναι έτοιμος να εισάγει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις από μεμονωμένους ιστότοπους στην πλαϊνή μπάρα μέσα από τον Firefox.

Μεταξύ των σχεδίων του Mozilla για τα νέα API είναι ένα σύστημα κοινοποίησης, ένας τρόπος για να μοιραστείτε ή να προτείνετε το περιεχόμενο και μια ειδική πλαϊνή μπάρα για news feeds, chat και άλλες πτυχές των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter.

Εδώ θα δείτε πώς η Mozilla περιγράφει το API:

Info

Much like the OpenSearch standard, the Social API enables developers to integrate social services into the browser in a way that is meaningful and helpful to users. As services integrate with Firefox via the Social API sidebar, it will be easy for you to keep up with friends and family anywhere you go on the Web without having to open a new Web page or switch between tabs. You can stay connected to your favorite social network even while you are surfing the Web, watching a video or playing a game.

Το http://flock.com/ το οποίο είναι και αυτό που προσέφερε τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Mozilla για το Firefox Social API, αλλά δεν κατάφερε να βρει ποτέ ακροατήριο και έκτοτε έχει κλείσει (ενώ η τρέχουσα ιστοσελίδα Flock φαίνεται να υπαινίσσονται ότι θα επιστρέψει).

Ο Mozilla σχεδιάζει να ξεκινήσει το δικό της πειραματισμό με το Facebook. Οι δύο εταιρείες εργάζονται για να φέρουν στο Facebook Messenger (chat του Facebook app και SMS) σε Firefox μέσω της νέας social API.

Ο Firefox έχει κάνει μερικές αλλαγές με στόχο την ανάπτυξη Ιστού, κυρίως στο Markup Panel στα developer tools.

Προηγουμένως η ομάδα Markup επέτρεπε μόνο να επεξεργαστείτε τις τιμές χαρακτηριστικών HTML, αλλά τώρα μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σχεδόν οπουδήποτε στον πίνακα και να αλλάξετε σχεδόν κάθε κομμάτι της HTML που θα θέλατε. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να επεξεργαστείτε τις σελίδες on the fly στο πρόγραμμα περιήγησης και στη συνέχεια να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τις αλλαγές σας πίσω στην πραγματική HTML ή στο template σας.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου