Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...πρώτο βραβείο για τη "μητέρα του διαδηλωτή"



Συγκλονιστικές εικόνες στον διαγωνισμό για την καλύτερη φωτογραφία τύπου. Ο νικητής και η φωτογραφία σοκ της Ουκρανής ιερόδουλης
Η φωτογραφία μιας εθισμένης στα  ναρκωτικά Ουκρανής ιερόδουλης που καπνίζει ένα τσιγάρο και μια απελπισμένη μητέρα που στέκεται πάνω στα συντρίμμια που άφησε πίσω του το τσουνάμι στην Ιαπωνία, είναι δύο από τις πιο "δυνατές" φωτογραφίες που διαγωνίζονται για την καλύτερη φωτογραφία Τύπου του 2012.
Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό World Press Photo εκτίθεται στο Southbank Centre στο Λονδίνο μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.
Το πρώτο βραβείο πήρε ο Ισπανός φωτογράφος Samuel Aranda για την εικόνα του με μια μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της το γιο της, μετά από μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην Υεμένη.
Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πάνω από πέντε χιλιάδες φωτογράφοι, οι οποίοι έστειλαν περισσότερες από εκατό χιλιάδες  φωτογραφίες.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1955 όταν τα μέλη της ένωσης Ολλανδών φωτορεπόρτερ αποφάσισαν ο εθνικός τους διαγωνισμός να γίνει διεθνής.
Τότε είχαν διαγωνιστεί 42 φωτογράφοι από 11 χώρες και είχαν σταλεί περίπου τριακόσιες φωτογραφίες. Σήμερα ο διαγωνισμός προσελκύει περισσότερους από πέντε χιλιάδες συμμετέχοντες από εκατόν είκοσι πέντε χώρες.
από:http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/prwto_vraveio_gia_th_mhtera_toy_diadhlwth.2005776.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου