Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...Οδός… 2004

Οδός… 2004!












Όλο και περισσότερο η πορεία της εθνικής θυμίζει 2004. Προς Θεού! Όχι για να πάρουμε, πάλι, το Κύπελλο, αλλά για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Μπορεί αυτή η εθνική να έχει τα πάνω και τα κάτω της, μπορεί να σε κάνει άλλες φορές να κλαις κι άλλες να γελάς, αλλά τα πιθανά σενάρια πρόκρισης όλο και πιο πολύ μοιάζουν με το… Πορτογαλικό όνειρο.
Κατ΄ αρχήν οι Ρώσοι κινδυνεύουν, μετά τη χθεσινή ισοπαλία, στη Βαρσοβία να μείνουν και πάλι έξω από τη πρόκριση. Αρκεί να μην χάσουμε, όπως τότε, στο Φάρο-Λούλε, αλλά να κερδίσουμε.
Η διοργανώτρια αυτή τη φορά Πολωνία, χρειάζεται νίκη επί της Τσεχίας, όπως νίκη χρειαζόντουσαν τη τελευταία αγωνιστική οι διοργανωτές Πορτογάλοι και την πέτυχαν επί της Ισπανίας (1-0).
Βέβαια όλα τα σενάρια πρόκρισης τα αναλύει καλύτερα ο Άκης Τσόπλας σε άλλη στήλη και τα προγνωστικά πλέον δίνουν και παίρνουν.
Η εκτίμηση είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Η εθνική χθες το βράδυ λίγο πριν τις δέκα βρισκόταν στο καναβάτσο – και με δική της ευθύνη – αλλά σηκώθηκε όρθια μόλις λίγες ώρες αργότερα Πολωνοί και Ρώσοι έρχονταν ισόπαλοι (1-1). Η εθνική θα βρισκόταν σε χειρότερη θέση εάν δεν έβαζε γκολ με τους Τσέχους, αλλά και σε σαφώς καλύτερη εάν ο Καραγκούνης έβαζε το πέναλτι με τη Πολωνία κι είχαμε κερδίσει το ματς.
Σίγουρα με τα αν δεν γίνεται δουλειά. Όμως μέχρι το Σάββατο κάτι πρέπει να περιμένουμε. Να ξέρουμε γιατί πάμε. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε με τους Ρώσους τον καλό μας εαυτό. Αν τα καταφέρουμε δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Μπορούμε να χτυπήσουμε τον αντίπαλο στα αδύνατά του σημεία, αρκεί να κρύψουμε καλά τις δικές μας αδυναμίες. Αυτό ήταν το πρόβλημα στα δύο πρώτα ματς.
Αν κάνουμε για 3η φορά το ίδιο λάθος τότε μας αξίζει ο αποκλεισμός. Όμως αυτή η ομάδα μπορεί να μην είναι το φόβητρο των ευρωπαϊκών γηπέδων, δεν είναι όμως και για… πέταμα. Της αξίζει μια πρόκριση στην επόμενη φάση για να πάρουν θάρρος οι νέοι παίκτες, για να ξεμπλοκάρουν οι παλαιότεροι. Για να απελευθερωθεί, επιτέλους, η ομάδα.
Δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η εθνική χρειάζεται τη πρόκριση για να χαρίσει μερικές στιγμές χαλάρωσης στον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και… κουραφέξαλα.
Οι διεθνείς χρειάζονται τη πρόκριση πρώτα απ’ όλα για τους εαυτούς τους. Οι περισσότεροι από αυτούς μετείχαν σ’ ένα πρωτάθλημα που ήταν σκέτο ξενέρωμα. Ετοιμάζονται να παίξουν σε ένα ακόμα χειρότερο. Κάπου χρειάζεται να ξεδώσουν, να χαλαρώσουν, να χαρούν. Μια πρόκριση θα τους κάνει να ξεχάσουν το χθες και να αντιμετωπίσουν το αύριο. Κοντά σ’ αυτούς θα χαρούμε κι εμείς…
Πηγή: pamesports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου