Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

...μια πρώτη ματιά στα ενδότερα του iOS 6


Apple
Η Apple ανακοίνωσε χθες το iOS 6 με πάνω από 200 νέα χαρακτηριστικά, επικεντρώνοντας περισσότερο στην επέκταση του Siri με νέες δυνατότητες, στην εγγενή υποστήριξη του Facebook αλλά και στην παρουσίαση των νέων χαρτών της που κάνουν χρήση της τεχνολογίας της TomTom αντί των Google Maps. Αν και η πλήρη εμπειρία χρήσης του iOS 6 δύσκολα μπορεί να αξιοποιηθεί στην Ελλάδα, παρακάτω παρουσιάζονται τα περισσότερα ευρήματα του λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές που μπορούν να λύσουν τα χέρια των χρηστών σε αρκετές από τις καθημερινές λειτουργίες. Υπενθυμίζεται ότι η τελική έκδοση του iOS 6 θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο, καθώς προς το παρόν έχει κυκλοφορήσει μόνο η πρώτη δοκιμαστική έκδοση για προγραμματιστές.

  • η εφαρμογή των χαρτών χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της TomTom ενώ υποστηρίζεται 3D προβολή τους στο iPhone 4 S αλλά και στο iPad 2/3ης γενιάς. Γίνεται ακόμη και λήψη οδηγιών turn by turn με προειδοποίηση για διαδρομές με διόδια αλλά χωρίς φωνητική καθοδήγηση. Στο iPhone 4 S κατά το turn by turn navigation, αν ο χρήστης βγει από την εφαρμογή η καθοδήγηση συνεχίζεται στην οθόνη κλειδώματος, δυνατότητα που δεν υποστηρίζεται από τα παλαιότερα μοντέλα.
  • ανασχεδιασμένες εφαρμογές του καιρού, της κάμερας, του iPod, του App Store αλλά και του iTunes οι οποίες έχουν γραφικό περιβάλλον που ταιριάζει πλέον καλύτερα στα Retina γραφικά.
  • το γραφικό περιβάλλον του iOS 6 έχει έντονο το στοιχείο του μπλε, καθώς έχει αντικαταστήσει το γκρι χρώμα σε αρκετά από τα μενού.
  • ρύθμιση δονήσεων για διαφορετικές ειδοποιήσεις, μέσω επιλογής από προεπιλεγμένο σετ ή λειτουργία σύνθεσης δόνησης από το χρήστη.
  • η εφαρμογή αποστολής email επιτρέπει την απευθείας επισύναψη αρχείων κατά την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έχει προστεθεί δυνατότητα επιλογής διαφορετικών υπογραφών ανά λογαριασμό. Υπάρχει επίσης κατηγορία VIP όπου εμφανίζονται όλα τα email αγαπημένων επαφών, άσχετα αν προέρχονται από διαφορετικούς λογαριασμούς.
  • χειροκίνητη επιλογή τοποθεσίας στις υπομνήσεις. Μέχρι πρότινος οι ειδοποιήσεις που είχαν οριστεί βάσει τοποθεσίας λειτουργούσαν αποκλειστικά με την τρέχουσα τοποθεσία.
  • η εφαρμογή των φωτογραφιών ξεχωρίζει σε νέα καρτέλα τη λειτουργία Photo Stream, η οποία περιλαμβάνει κουμπί διαμοιρασμού φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω email.
  • συγχρονισμός των αποθηκευμένων λέξεων του χρήστη μέσω του iCloud.
  • δημοσίευση στο Facebook ή στο Tweeter απευθείας από το Κέντρο Ειδοποιήσεων
  • δυνατότητα πλήρους οθόνης στον mobile Safari στη λειτουργία οριζόντιας προβολής. Επίσης έχει διορθωθεί μια καθυστέρηση που κουβαλούσε η εφαρμογή σε αρκετές εκδόσεις, κατά την πληκτρολόγηση μιας ιστοσελίδας στη μπάρα διευθύνσεων. Όταν φορτώνεται ένα web site η μπάρα διευθύνσεων εξαφανίζεται για περισσότερο χώρο στην οθόνη. Δυνατότητα διαμοιρασμού ιστοσελίδας και δυνατότητα ανοίγματος καρτελών από τις άλλες συσκευές.
  • επιλογή απόρριψης κλήσης και απευθείας αποστολή μηνύματος / iMessage, ή υπενθύμιση για κλήση μετά από ένα χρονικό διάστημα.
  • η νέα δυνατότητα Do not Disturb κρατάει “σιωπηλό” το iPhone έτσι ώστε να μην μας ενοχλούν κλήσεις ή ειδοποιήσεις την ώρα που κοιμόμαστε. Μπορεί κανείς να επιλέξει αυτόματη ενεργοποίηση της επιλογής σε συγκεκριμένες ώρες τη μέρα και να διαλέξει συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορεί να δέχεται κανονικά κλήσεις. Ακόμη υπάρχει δυνατότητα επιλογής να ακουστεί κανονικά μια κλήση όταν αυτή πραγματοποιείται για δεύτερη φορά από τον ίδιο άτομο μέσα σε 3 λεπτά. Να σημειωθεί ότι όταν μια κλήση απορρίπτεται όχι μόνο δεν χτυπά η συσκευή αλλά επίσης δεν ανοίγει και η οθόνη.
  • η νέα εφαρμογή Passbook για αποθήκευση καρτών, εισιτηρίων και κουπονιών δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένη.
  • στις ρυθμίσεις έχει προστεθεί η ενότητα Απόρρητο. Μέσα από αυτή δημιουργείται μια λίστα από εφαρμογές που κάνουν χρήση προσωπικών δεδομένων όπως ο τηλεφωνικός κατάλογος, οι επαφές, ημερολόγια, υπομνήσεις, GPS και φωτογραφίες.
  • στο iPad έχει προστεθεί η γνωστή εφαρμογή του ρολογιού που γνωρίζουμε από το iPhone με αναβαθμισμένο περιβάλλον και δυνατότητες ξυπνητηριού, χρονομέτρησης, αντίστροφης μέτρησης και παγκόσμιο ρολόι.
  • ρύθμιση ολόκληρου μουσικού κομματιού για ειδοποίηση ξυπνητηριού, πέρα από τους προεπιλεγμένους ήχους και τα ringtones


Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα

Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0374.PNG Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0370.PNG Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0369.PNG Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0366.PNG

Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0352.PNG Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0358.PNG Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0360.PNG Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0377.PNG

Αλλαγή μεγέθους σε 87% (ήταν 801 x 600) - Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνσηΔημοσιευμένη Εικόνα



Επισυναπτόμενη Εικόνα: 2012-06-12 18.36.36.jpg Επισυναπτόμενη Εικόνα: 2012-06-12 18.36.07.jpg Επισυναπτόμενη Εικόνα: 2012-06-12 18.35.17.jpg


Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0030.JPG Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0028.JPG Επισυναπτόμενη Εικόνα: IMG_0029.JPG


  Site: Παρουσίαση του iOS 6 από την Apple με Siri στο νέο iPad
από: http://www.insomnia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου